Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Prekid telefonskih linija

Zbog prekida telefonskih linija, građani koji zahtevaju usluge zdravstvene stanice u Žablju trenutno ne mogu da koriste uobičajene telefonske brojeve. Do popravke prekinutih telefonskih linija, za sve hitne slučajeve, građani se mogu obratiti direktno na privremeni broj hitne pomoći 064 805 72 23.

Nagrađene zaslužne žene opštine Žabalj

Turistička organizacija Opštine Žabalj prošle godine ustanovila je nagradu za najuspešnije žene u opštini Žabalj, a priznanja su po drugi put dodeljena ženama iz ove lokalne zajednice, koje svojim zalaganjem to zaslužuju. Plakete su, pored ostalih, dobile i zaposlene u Domu zdravlja Žabalj: dr Jelica Duvnjak, dr Miroslava Anušić i dr Marija Bodić, koja je bila dobitnica ove plakete i proše godine.

Prošle godine, nagradu „Latica uspeha za ženu 2023“ dobila je dr Sona Popov-Bavarčić, pedijatar Doma zdravlja Žabalj.

Opširnije: Nagrađene zaslužne žene opštine Žabalj

Besplatni preventivni pregledi u DZ Žabalj

Preventivni pregledi u opštini Žabalj bili su organizovani u nedelju, 10. marta, kao i u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije. Građani su tog dana mogli da urade kardiološke preglede, odnosno EKG, merenje krvnog pritiska i određivanje nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi.
Bolesti srca i krvnih sudova vodeći su uzrok obolevanja i umiranja u Srbiji i u svetu. U većini slučajeva kardiološke bolesti izazvane su faktorima rizika koji se mogu kontrolisati ili lečiti – visok krvni pritisak, gojaznost, pušenje, nedovoljna fizička aktivnost.

U nedelju 3. marta, u Domu zdravlja Žabalj obavljani su preventivni pregledi štitaste žlezde, i to ultrazvučni pregled, kao i određivanje nivoa hormona štitaste žlezde (TSH, FT4, antitereoglobulinska antitela). Pregledi su organizovani za odrasle osobe koje ranije nisu imale detektovano oboljenje štitaste žlezde.

Mamograf i sanitetsko vozilo

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo obezbedio je digitalizovani mamograf za Dom zdravlja Žabalj, gde će od sada biti omogućeni redovni preventivni pregledi, što je izuzetno značajno za otkrivanje bolesti u ranoj fazi, a to znači mnogo veću šansu za izlečenje.

Takođe, DZ Žabalj dobio je novo sanitetsko vozilo, preko konkursa Ministarstva pravde, odnosno iz sredstava Oportuniteta, što će doprineti još bržoj i kvalitetnijoj prvoj pomoći i transportu pacijenata do sekundarnih, odnosno tercijarnih zdravstvenih ustanova.