Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Svetski dan srca

Svetski dan srca – 29. septembar 2018. godine 

plakat_Svetski_dan_srca

Svetski dan srca je ustanovljen 2000. godine sa ciljem da informiše ljude širom sveta da su bolesti srca i krvnih sudova vodeći uzrok smrti kod 17,5 miliona ljudi svake godine. Procenjuje se da će do 2030. godine taj broj porasti na 23 miliona. Svetska federacija za srce upozorava da najmanje 80% prevremenih smrtnih ishoda može da se spreči kontrolom glavnih faktora rizika (pušenje, nepravilna ishrana i fizička neaktivnost).

Opširnije: Svetski dan srca

Besplatan wifi u čekaonicama DZ Žabalj

Ovih dana je u čekaonicama Doma zdravlja Žabalj povećan broj pristupnih tačaka za besplatan pristup internetu preko MTS WiFi zone. Ovim radovima ća pacijentima i zaposlenima osim veće pokrivenosti biti obezbeđena i kvalitetnija bežična internet veza. Dom zdravlja Žabalj se zahvaljuje kompaniji Telekom Srbija na omogućavanju ove usluge.

Uspešno završena prodaja vozila

Dana 18.09.2018. godine, u Domu zdravlja Žabalj je održana javna licitacija za prodaju dva službena vozila. Oba vozila su prodata u drugom krugu licitacije.

Obaveštenje o godišnjim odmorima

Obaveštavaju se pacijenti da će u toku septembra sledeći lekari koristiti godišnji odmor:

Dr Nikola Jakšić - pneumftiziolog, od 13.09. do 25.09.2018.

Dr Milan Trnovac - internista, od 17.09. do 12.10.2018.

Dr Živko Otić - radiolog, od 12.09. do 24.09.2018.

Sanitarni čvor na pedijatriji u Čurugu

Dom zdravlja Žabalj je na pedijatriji u Čurugu postavio deo sanitarnog čvora koji je nedostajao, čime je ispunjena obaveza iz naloga sanitarne inspekcije.

curug_decije_sanitarni_cvor_1

Opširnije: Sanitarni čvor na pedijatriji u Čurugu