Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Nedelja promocije dojenja

Nedelja promocije dojenja

Od 1. - 7. avgusta obeležava se Svetska nedelja dojenja pod sloganom "Podržimo dojenje", cilj kampanje 2017.-te godine je informisanje o značaju dojenja kako po zdravlje majke tako i po bebino zdravlje.
Dojenje je proces istovremenog zbližavanja majke sa svojom bebom uz naravno uspostavljanje dublje emocionalne veze majke i njene bebe.

Opširnije: Nedelja promocije dojenja

Svetski dan bez duvana

31. maj 2017. - Svetski dan bez duvana

Svetska Zdravstvena Organizacija (SZO) ovaj datum obeležava svake godine u svrhu isticanja štetnosti duvanske industrije, po održivi razvoj svih zemalja. Tema ovogodišnjeg Dana bez duvanskog dima je "Duvan - pretnja razvoju".

Opširnije: Svetski dan bez duvana

Svetski dan zdravlja

Obeležavanje svetskog dana zdravlja - 7. april 2017. godine

7. april se obeležava kao Svetski dan zdravlja . Ove godine, posvećen je depresiji i obeležava se pod sloganom " Depresija - hajde darazgovaramo".
Depresija je jedan od vodećih uzroka opterećenja stanovnika bolestima u Srbiji. Prema podacima iz izveštaja Svetske Zdravstvene Organizacije iz 2017.-te godine od depresije u Srbiji pati 419.302 osobe odnosno 5% populacije. Depresija više opterećuje žene kod kojih zauzima treće mesto, dok je kod muškaraca opterećenje depresijom na šestom mestu. Depresija najčešće pogađa adolescente, i mlade odrasle osobe, ali i žene u reproduktivnom dobu (naročito posle porođaja) i starije osobe (preko 60 godina starosti).

Opširnije: Svetski dan zdravlja

Mesec borbe protiv raka

Mart,  mesec borbe protiv raka - Nacionalna kampanja

Najvažniji cilj ove kampanje je podsticanje stanovništva na preventivne preglede odnosno povećanje nivoa svesti o značaju preventivnih pregleda koji se sprovode, kao i vođenju zdravog stila života. Činjenice kažu:

Opširnije: Mesec borbe protiv raka

Činjenice o šugi

ŠTA JE ŠUGA?

 

 

Šuga je parazitarno obolenje kože koga izaziva jedna vrsta grinje sarcoptes scabiei ("šugarac").

Opširnije: Činjenice o šugi