Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Kako izbeći stres

Kako izbeći stres - par saveta

Nerviranje zbog sitnica može da utiče na naš život i dužinu njegovog trajanja. Evo par saveta psihologa kako biste izbegli stresne situacije ili ih malo ublažili:

  • Budite realni i stvari posmatrajte objektivno. Uporedite Vaš problem sa nečijim pa ćete videti da i od Vašeg problema postoji mnogo ozbiljnijih i većih.
  • Ako vec morate da se opterećujete sa tim malim iritantnim problemima, dajte sebi bar 5 minuta pre nego što ispoljite bes. Ovo će Vam omogućiti da malo opustite svoje telo i um kao i da pronadjete rešenje.
  • Jedan od efikasnijih načina da se otarasite stresa jeste da ga jednostavno " bacite". Potrebno je samo na parče papira da napišete sve negativne stvari koje Vas muče i bacite taj papir. To Vam pomaže da očistite svoj um.
  • Sabranost je veoma važna, jer kada smo svesni svojih misli možemo i da uticemo na njih.

Prema tome, budite svesni da svako ima problema zbog kojih se nervira i "svakom je svoja muka najteža", ali zato ste Vi jedini koji mora da se bori kako sam sa sobom tako i sam za sebe, i upamtite da kako god od dobrog ima bolje, tako i od lošeg ima gore. Budete li tako posmatrali svoj život, videćete da će Vam biti mnogo lakše.